Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156SW vs Lancia Lybra SW

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А бе чета си аз и разбирам, че Алфата била със спортен дух...говорим примерно за 156/Либра 1.9 дизел 115 коня. Еднакви коне, еднакъв мотор, еднаква скоростна...ама Алфата е по-спортна. Тва е като вица, че ако аз и Чък Норис имаме 500лв, то Чък Норис има повече пари от мен. Спортен дух имат Ferrari, Porsche, Maserati, примерно от Алфите имат QV-тата или GTA, ма да говорим, че 12 годишен кош с дизел на 200 000км има спортен дух - мерсаж.

Относно дизайна: на мен лично нито на 156, нито на Либрата ми харесват предниците, но това си е въпрос на личен вкус. За вътре няма какво да говорим. Либрата е разкош, 156 преди фейслифта те кара да се чувстваш леко нещастен. Да не се обиждат собствениците, качвал съм се в достатъчно 156-си с всякакви салони и оборудване - не мерси! Либрата изглежда пъти по-добре!

Относно поведението на пътя! Вие всички тук с нови гуми, амортесьори и носачи ли карате? Пък и едно е да правиш окачване на 156, друго е на Либра. Сиреч дори и при 180-190 да не седи толко добре в завоя, колкото 156-цата, то пак ще предпочета Либра.
    www.facebook.com/workshox

Comment

Момчета, къде ги видяхте тия спортни Алфи
      В тоя форум я има 5-10 такива, я не.....
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Сори ама аз не съм намесвал 159-та в спора...............а и за мен външно почти не си приличат,имат минимални прилики в някои детайли,но само тва..................

П.С.Спора беше Либра вс 156,аз отдавна си казах мнението пък хора,които не са карали друга Алфа освен 156 и тя е връх в очите им,мислят друго-нормално е.................

---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:20 ----------

Нормално,вие сте деца още,един ден ще разберете каква грешка сте направили,като сте си купили 156

Ми време е да идеш на очен лекар!!!

И ти намеси 159-тката не някой друг!!!

АЗ и 1сек. не съжалявам, че съм си купил тая кола!!!

А ти и разни други де само са се качвали взели да ми дават акъл......

Ми кажете си мнението и точка.
        Ко ми развивате теориии на вероятността......
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

От целия заформил се диспут се вижда, че само ВО е сложил в подписа си ,че притежава Либра.Добре ,смел е но никой от другите нямат подпис че притежават Либра ,а само са ремонтирали,чували и т.н. Въпросът е :Защо не сте си купили Господа Либра? Купете си де.Тогава кажете:аз имам Либра ,правил съм това, сменил съм това и т.н.Haljascho може да ви говори от собствен опит, в това съм сигурен и това го знам защото той не работи в "прехвален" сервиз, и да се гордее с името на сервиза ,а го знае от двете си ръце .Повярвайте му.
          Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
          Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
          Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            Ми време е да идеш на очен лекар!!!

И ти намеси 159-тката не някой друг!!!

АЗ и 1сек. не съжалявам, че съм си купил тая кола!!!

А ти и разни други де само са се качвали взели да ми дават акъл......

Ми кажете си мнението и точка.
            Ко ми развивате теориии на вероятността......
            Сори майна,ама достатъчно 156 има около мен,не благодаря,а за очния лекар се замисли хубаво,кой има нужда от него....................Един ден ще се върнеш назад,и ще разбереш че си карал нищо друго освен една чуплива посредствена кола..................Все пак караш кола с архаично задно окачване модел на 30 г.

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------

Еееее ми те други кат теб ги взимат по 50лв.
            Ма тва не означава, че за всеки са такива цените!!!

Миииии ко да ти кажа....
            Тва, че твойта е уголемен фейслифт на мойта, не е ли достатъчно......
            Това е първия пост в тази тема,в която се поменава 159,автора си ти,разрешавам ти да се скриеш.......................

---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 21:05 ----------

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
            А бе чета си аз и разбирам, че Алфата била със спортен дух...говорим примерно за 156/Либра 1.9 дизел 115 коня. Еднакви коне, еднакъв мотор, еднаква скоростна...ама Алфата е по-спортна. Тва е като вица, че ако аз и Чък Норис имаме 500лв, то Чък Норис има повече пари от мен. Спортен дух имат Ferrari, Porsche, Maserati, примерно от Алфите имат QV-тата или GTA, ма да говорим, че 12 годишен кош с дизел на 200 000км има спортен дух - мерсаж.

Относно дизайна: на мен лично нито на 156, нито на Либрата ми харесват предниците, но това си е въпрос на личен вкус. За вътре няма какво да говорим. Либрата е разкош, 156 преди фейслифта те кара да се чувстваш леко нещастен. Да не се обиждат собствениците, качвал съм се в достатъчно 156-си с всякакви салони и оборудване - не мерси! Либрата изглежда пъти по-добре!

Относно поведението на пътя! Вие всички тук с нови гуми, амортесьори и носачи ли карате? Пък и едно е да правиш окачване на 156, друго е на Либра. Сиреч дори и при 180-190 да не седи толко добре в завоя, колкото 156-цата, то пак ще предпочета Либра.
            Косе,не заслужават да им пишеш такива постове,хора на които първата им Алфа е 156 няма как да ги обориш,те са облъчени....................
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
              Не съм го виждал на снимка само тезиса ако не лъжа е с много носачи тежък и кофортен ама човека си търси комби алфата ми харесва (това е мое мнение)повече ланчата ме връща в миналия век и не спорт вагон може да се нарече като 33 ка спейс вагон нищо спортно няма в ланчата .. и пак за обем и товари Капа комби : )
              Нещо за 33-ката не те разбрах добре. Казваш, че се казва Спейс Вагон или не съм разбрал добре? По принцип доколкото си спомням, Спейс Вагон е модел на Мицубиши.....
              Не се заяждам с никой, ма ако някой не знае, че 33 е Спорт Вагон, и то първият модел на марката с точно това име, то по-добре да не се нарича Алфист, защото очевидно нищо не знае за историята на марката, а ако не знае историята на марката, то какъв фен е на тая марка? Та именно в тоя ред на мисли, си вадя изводите, че "модерния" алфист е тръгнал от 156 и е стигнал само......до 156. Е то тогава обективен ли е спора? Естествено - НЕ Е.
              Така та по темата: Вече 6-та година в семейството ни има 156 (кара я баща ми). Ял съм прекалено много лайна с този модел, за да ми каже някой, че е много здрав автомобил. НЕ Е. Даже обратното. От цялата 100 годишна история на марката няма по трошлив модел, при това не става дума само за окачване. На всичко отгоре всички ремонти излизат солени и се повтарят често. Да наистина е по-красива във всяко отношение от Либра, но е непрактична. Още по-трагичното е това, че веи казвате много е стабилна, пък в действителност на писта (там където реално се разбира дали това е така) е с по-слаби времена от 75, модел прародител на 156 и с технологии много по-стари от тези в 156. Все ки сам да си вади изводите.
              Та, 156 е с окачване отзад на Ланча Делта 1 от 80-та година, по-късно ползвано във Фиат Крома, Ланча Тема и Алфа 164. Я сега кажете кое е спортно и откъде произхожда? Отпред е с двойни носачи - чудо голямо, то в Ходна се ползва този тип окачване от 30 години, само дето във Хонда не се чупи. Ами сега!!! Как ли са го постигнали жълтите копеленца?
              Та сега какво? 156 е звездолет? Хайде моля ви се, обикновена кола , с хубав дизайн, но посредствена техника, даже слаба техника. Реално в тази кола няма нищо от Алфа Ромео. А алфа Ромео, като марка Алфа Ромео, винаги е била известна на първо място с иновативните технологии и изключителна динамика, и на второ място с дизайна си.
              Та в случая просто Либрата Бие, във всяко отношение, с изключение на дизайна (и то само отвън).
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Сори майна,ама достатъчно 156 има около мен,не благодаря,а за очния лекар се замисли хубаво,кой има нужда от него....................Един ден ще се върнеш назад,и ще разбереш че си карал нищо друго освен една чуплива посредствена кола..................Все пак караш кола с архаично задно окачване модел на 30 г.
                Аз от любопитство да питам защо окачването задното на 156 е на 30 години , аз лично не съм виждал много др. коли и в частност алфи с Макферсон и щанги отзад , та кажи какво точно имаш предвид.

ПС: Тя и гредата е разработка на 150 години ама я слагат и на коли 2012 - ако за нещо подобно става думам, та бъди по конкретен за "непросветените"
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                  Аз от любопитство да питам защо окачването задното на 156 е на 30 години , аз лично не съм виждал много др. коли и в частност алфи с Макферсон и щанги отзад , та кажи какво точно имаш предвид.

ПС: Тя и гредата е разработка на 150 години ама я слагат и на коли 2012 - ако за нещо подобно става думам, та бъди по конкретен за "непросветените"
                  Извинявам се, че не мога да намеря снимка на обикновена Ланча Делта 1, намирам само на Интеграли, но задното им окачвани на тази с предно и на тази 4х4 е почти еднакво. Та я кажи сега, не е ли на 30 г. , при условие, че делта 1 излиза през 80-та година :
                  Attached Files

Comment

А иначе Алфите преди 30 години са били на задно с трансаксъл, Сюд е бил на предно с друго окачвани. А и не знам какво ти се струва, чак толкова високотехнологично в системата Макферсън, при условие, че и Голф 1 отзад е с Макферсън.

Comment

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------

Това е първия пост в тази тема,в която се поменава 159,автора си ти,разрешавам ти да се скриеш.......................

---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 21:05 ----------

Косе,не заслужават да им пишеш такива постове,хора на които първата им Алфа е 156 няма как да ги обориш,те са облъчени....................
                      Ммммм даааа виждам, че ги разбираш!!!
                      Точно по задното окачване на старата ми 156-ца дет беше на над 350 000км. си беше оригиналното от завода и аз за 3г. нищо не съм сменял отзад.....

По предницата: Долните носачи ги смених заради 2-омекнали тампона, и там ги карах 2г. и сега са на новата 1г. и нямат проблем. На стабилизиращата щанга сложих уж хубави тампони, нъц разбиха се, модифицирах от Москвич и за 1г. 9м. щангата седеше като заварена. Горните носачи купих Фиорела 6-7м. разбиха се, после полиуритан емммм поскърцват от по някое време, не се рзбиват, сега съм с гумени на новата МООГ тампони за ся 5-6м. няма проблем, ще видим дали и тук открихме правилната част....

По мотора проблеми не съм имал нито с едната нито с другата.....

Съединител, маховик (подари ми го един приятел), но все пак колата беше на над 350 000км. и със доста набузен ремап.

Имах спукан воден радиатор на старата поради фабричен дефект. Едната от спънките му е трила в една стеничка на ребрата, запоих е.....

Може и да съм изпуснал някоя дреболия.......

И някви козметики които са нормални за "нова кола" втора употреба.......
                      Навъртам по 10 000км. на година.

И тва викаш е чуплива кола?!!!

Около мен има няколко 156ци и 147ци на приятели.
                      Ми ко да ти кажа, след като е опипана вече почвата по предното окачване, квот сме сменили веднъж втори път не се е налагало да се сменя.....

Или ти така обясняваш на клиентите......
                      Те са такива чупени тия Алфи, нощо ни мой са напрай!!!

Нъл па трябва да се върне.......

Първоначално публикувано от west421 Покажи съобщение
                      От целия заформил се диспут се вижда, че само ВО е сложил в подписа си ,че притежава Либра.Добре ,смел е но никой от другите нямат подпис че притежават Либра ,а само са ремонтирали,чували и т.н. Въпросът е :Защо не сте си купили Господа Либра? Купете си де.Тогава кажете:аз имам Либра ,правил съм това, сменил съм това и т.н.Haljascho може да ви говори от собствен опит, в това съм сигурен и това го знам защото той не работи в "прехвален" сервиз, и да се гордее с името на сервиза ,а го знае от двете си ръце .Повярвайте му.
                      Стига бе адаш.......
                      Той Мъри ма пита колко носача съм сменил!!!
                      Да ни съм луд да си цапам ръчичките.........
                      Нъл знаеш, че с тях най убао пека пържоли......

И в тоа ред на мисли, да вземе да заформим тая седмица едно барбекю, то и без тва нема ко да се прай по Алфите........ Ша умрем от скука.....

---------- Post added at 22:34 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                      А алфа Ромео, като марка Алфа Ромео, винаги е била известна на първо място с иновативните технологии и изключителна динамика, и на второ място с дизайна си.
                      Ми първия двигател common rail!!!
                      Малка иновация ли е!
                      Last edited by haljscho; d.m.y г., 22:30.
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Пусне някой тема като тази и винаги резултата е яка хранилка,интересно ми е ако тръгне някои да се жени,или да си прави дете дали ще пита в форума,кое и как.
                        Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Е аз преди това се опитах да кажа, че 156 си е нормална кола с нормално окачване.
                          Не че е лоша, ама не е толкова спортна, колкото се опитват някои да я изкарат...
                          Иначе некачествените части сa за всички модели -
                          146-та ми откакто е в БГ (над 50 000км) съм и сменял само един накрайник... 3 пъти.
                          Освен нормалните консумативи - дискове, накладки и т.н.
                          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 22:51.
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Ми първия двигател common rail!!!
                            Малка иновация ли е!
                            Наистина е иновация, наистина е първият по рода си мотор, но си е иновация на ФИАТ. Това, че Фиат са решили да го монтират на Алфа 156, не значи, че този мотор е разработен от Алфа. Реално мотора си е на Фиат, като за база е ползван мотора от да кажем Фиат Брава/Браво/Мареа TD100
                            Пък за да четат нещо и феновете на Алфа Ромео, то от Фиат са извадили информацията, че Алфа Ромео са разработили нов двигател. Къде е сложен първият мотор не е от значение, при условие, че всичко е под шапката на Фиат. А това няма нищо общо със спора между Алфа 156 и Ланча Либра, при условие, че въпросният мотор е монтиран и в 2-те коли

Comment

Наплюхте 156 цата мани само да ви кажа не в българия естествено но 156 ТС с по 700 коня незнам дали Либрите подлежат на такива тунинги и какво не и е спортното че слагат 3.7 аутоделта двигател ли че не върви ли коя кола в наши от Ланчата е спортна Ипсолон тезиз делта най новите либра ..... 2 модела делта интеграле и стратус ..... за Сто и кусур години ..... Карайте си 159 и 33 ки аз си карам 156 ца пенчо 145 иван1о 147 ца .... ама да си храниме наща марка него разбирам ....
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Нека не отваряме дума за първия двигател комън рейл, дето го е направил немецО, преди една камара години.
                                ФИАТ са го пригодили за масова употреба, но нищо повече.
                                Никъде до тук не се споменава Алфа Ромео, освен, че е тестово муленце

Да, аз търсех Либра, НО на пазара имаше само кочини и за това не си купих!
                                Ако трябваше да избирам - предпочитам от последните Либри 2005г., комби, с най-високото ниво на оборудване и цена като на '156' от 2000г.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X